soesjes gevuld met sinaasappelvla

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 10/09/2004 - 14:16
Bereidingswijze
Bereiding v/d vla:
1. meng de melk, suiker, maizena meel, eigeel en vaniliesuiker door elkaar en kook roerend op niet te hoog vuur tot kookpunt. Haal daarna van het vuur af en schenk de sinasappelsap bij. Roer tot alles vermengd is. Laat dit ook een beetje afkoelen.
Einde bereiding:
Snij soesje door midden en vul dit met vla en een stukje uitgelekte mandarijn schijfje. En zo ga je door tot het laatste soesje.

Afbeelding
soesjes gevuld met sinaasappelvla
Aantal personen
20.00
Vertel iets leuks over dit recept
soesjes met frisse smaak
Ingrediƫnten
Soesjes:
75 gr margarine
25 gr boter
200 ml water
1 tlpl zout
1 tlpl baking powder
100 gr tarwebloem
3 st eieren

Vla:
1 blikje mandarijn ontdaan van vocht
250 ml melk
75 gr suiker
50 gr maizena meel
1 eigeel
1/2 tlpl vanilie suiker
50 ml sinasappelsap
Hulpmiddelen & keukengerei
Spritzak om soesjes te doseren
Leuke tips
Presenter je op een mooie schaal, en....
smul maar!!
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1097721
Homepage ID
1066680
Smaak
R
Teller
3055
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Het maken van soesjes:
1. kook het water , doe hierin zout, margarine en boter
2. doe daarna de tarwebloem erin en roer tot het ingedikt is. haal van het vuur af en laten afkoelen.
3. doe daarna de bakingpowder en een voor een de eieren erin en roer om tot een gladde massa geworden
4. doe dit in spritzak en doseer je op een bakplaat, die met margarine besmeerd is.
5. doe in de oven op 180 graden ongeveer 30 min tot het wat bruin is geworden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
naning
Gelegenheid