Bereidingswijze
Verwarm de boter en bak de ui, wortel en prei en laat minuutje of 5 zachtjes bakken. Voeg dan de mosselen en de mosselkruiden toe en bak een minuutje mee. Blus af met de wijn en het halve bouillonblokje en laat 3 keer aan de kook komen (dit duurt een minuutje of 5, 6).. schud de pan steeds om. Als alle mosselen open staan, strooi er dan de peterselie over en serveer meteen, tijd om te smullen is begonnen ;o)
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een simpel recept voor een heerlijke pan mosselen!
Ingrediƫnten
2 kg mosselen, 2 uien (halve ringen), 2 stangen prei (in ringetjes), 1 grote winterwortel (in halve plakjes), 50 gr roomboter, zakje mosselkruiden (silvo), 4 dl droge witte wijn (bv Riesling of Pinot Blanc),half visbouillonblokje, 2 el peterselie (fijngehakt), stokbrood, div. sausjes...
Hulpmiddelen & keukengerei
Mossel- of braadpan
Leuke tips
Serveer met knapperig stokbrood om stoofvocht op te deppen, en lekkere sausjes (zelfgemaakt of lekker makkelijk uit n flesje.. mosterd, knoflook etc etc...)
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1096831
Homepage ID
1080901
Smaak
H
Teller
3023
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Spoel de mosselen onder stromend water schoon en verwijder kapotte en wijd openstaande mosselen. Mosselen die een beetje openstaan en na spoelen of een tik niet dichtgaan ook de vuilnisbak in, neem geen risico... Je kunt er echt erg ziek van worden!!!
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid