Bereidingswijze
Zeef de bloem boven een glazen kom en voeg de rest van de droge ingredienten toe.Kruiden!!!Roer er de ijskoude Stella onder met een klopper met dikke draad om een glad beslag te krijgen.Het moet eruit zien als pannekoekendeeg!
Verwarm de olie in de wok tot hij begint te dampen.Haal de garnalen door het beslag,schud het overtollige deeg er wat af en bak gedurende 2-3 minuten tot ze mooi goudbruin zien.Frituur maximum 5 garnalen in een keer.Laat uitlekken op keukenpapier.
Verwarm de olie in de wok tot hij begint te dampen.Haal de garnalen door het beslag,schud het overtollige deeg er wat af en bak gedurende 2-3 minuten tot ze mooi goudbruin zien.Frituur maximum 5 garnalen in een keer.Laat uitlekken op keukenpapier.
Vertel iets leuks over dit recept
In een jasje van Belgisch bier!!!
Ingrediƫnten
750gram diepvries tijgergarnalen,1/2l arachideolie.
Voor het beslag;50gr.maizena,25gr.bloem,1theel.bakpoede,zwarte peper,zout,vijfkruidenpoeder,madraskerriepoeder,chilipoeder,een blikje ijskoude Stelle Artois.
Voor het beslag;50gr.maizena,25gr.bloem,1theel.bakpoede,zwarte peper,zout,vijfkruidenpoeder,madraskerriepoeder,chilipoeder,een blikje ijskoude Stelle Artois.
Hulpmiddelen & keukengerei
2 kommen,mesje,wok,schaaltje,klopper.
Leuke tips
Serveer met artjes citroen!
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1096330
Homepage ID
1250695
Smaak
H
Teller
2180
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Laat de garnalen ontdooien en pel ze(verwijder het darmkanaal).Dep ze droog,en doe in een kom.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid