Notenlikeur

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 09/19/2004 - 00:08
Bereidingswijze
Voeg deze ingredienten samen in een dame-jeanne van 20 liter,gedurende 3 maanden en niet langer(anders komen er teveel looistoffen vrij en word de notenlikeur te wrang.Schud en roer regelmatig om de kristallisatie ven de suiker te voorkomen.
Filter na 3 maanden het volledige mengsel door een zeef.Laat om de drank af te werken,nog een 14 tal dagen,een 2-tal schijfjes ananas in de notenlikeur trekken.
Daarna is de notenlikeur klaar en kun je hem bottelen.
Dit is een notenlikeur waar je zuinig op moet zijn.Je laat hem het best alleen door je beste vrienden proeven.
Vertel iets leuks over dit recept
Als ik dit voor elkaar krijg nodig ik gans Smulweb uit!!!!
Ingrediƫnten
10liter kriekenwijn van 13%vol;1liter alcohol van 96%vol.,1.5kg kandijsuiker,20groene okkernoten in 2stukken gehakt(de okkernoten plukken in juli;zolang als je er met een naald door kan steken zijn ze goed),300ml sinaasappelconcentraat,500gram witte rozijnen,1vanillestokje,in de lengte doorgesneden.
Hulpmiddelen & keukengerei
dame-jeanne.
Leuke tips
Ieder brengt een hapje mee!!!!
Met zulk een goeie koks,zal dat wel lukken zeker????
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
1095705
Homepage ID
1250695
Smaak
A
Teller
3326
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
luttepetut
Gelegenheid