moussaka

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 09/16/2004 - 21:13
Bereidingswijze
1 verwarm de oven voor op ca 200
ca 185 hete lucht oven rul het gehakt zonder olie of magarine tot het bruin is

2 voeg 250ml water,250ml melk en de inhoud
van de zakjes moussaka groenten en kruidenmix aan het gehakt toe. roer het goed door en breng aan de kook.laathet geheel onder afentoe roeren 2-3 minuten zachtjes door koken

3. schil de aardapelen en spoel ze af met water.snijd deze in zeer dunne schijfjes
niet (afspoelen!). verdeel de hoeveel heid
schijfjes in tweeen (voor twee laagjes.

4.vet een oven schaal in met (inhoud ca 1,5liter)vul de schaal afwisselend met laagjes`vlees en groente-mengsel en een laagje aardapel schijfjes. begin en eindig met een laagje van het vlees-groente mengsel.

5 roer de inhoud van het zakje moussaka saus
door 250ml hand warm water,voeg een ei en 50g geraspte kaas toe.roer de saus goed door
en verdeel de saus over de schotel
6. laat de moussaka in 40-50 minuten gaar worden ca op 200c hete lucht oven ca 185

Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
in houd van dit pakje
dit zit allemaal in een pakje



en de saus











kruidenmix


gedrogte groenten
Hulpmiddelen & keukengerei
schaal en oven hand schoenen
Leuke tips
het is heerlijk bij de moussaka
een salade met ijs berg sla tomaat en komkomer lekker fris er bij
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Grieks
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1095525
Homepage ID
1255491
Smaak
R
Teller
7980
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
maxilientje
Gelegenheid