Bereidingswijze
Spoel de vis enkele malen onder stromend water. Maak de filets droog met keukenpapier. Hak of snijd de vis zo fijn mogelijk, bij voorkeur in de keukenmachien met het sikkelmes. Vermeng de vis met de bosuitjes, 4 eetl. broodkruim, het losgeroerde ei, de sherry en wat zout en peper. Laat alles 10 minutenstaan. Vorm daarna balletjes zo groot als walnoten. Rol de balletjes door de rest van het broodkruim. Bak de balletjes rondom goudbruin in de hete olie (ca 180 graden). Laat de balletjes na het bakken op keukenpapier uitlekken. Vermeng de mayonaise met de tomatenpuree, het zout, de pepere en de tabasco. Roer er vervolgens de peterselie door en geef dit sausje als dip bij de visballetjes.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Gebakken visballetjes
Ingrediƫnten
750 gram zeevis zoals kabeljauw, 2 bosuitjes tagfijn gesnipperd, 1 ei losgeroerd, 1 eetl. sherry (fino), ca 75 g kruim van witbrood, zout, witte peper uit de molen, 2 eetl. (olijf)olie, 1 1/2 dl mayonaise, 1 1/2 eetl. tomatenpuree, enkele druppels tabasco, 2 eetl. fijngehakte (blad)peterselie.
Hulpmiddelen & keukengerei
Keukenpapier
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1094766
Homepage ID
1220378
Smaak
H
Teller
1223
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid