Frango picante con arroz

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 08/27/2004 - 04:33
Bereidingswijze
Voor de Frango Picante:
Breng de bouillon aan de kook, voeg taco- en fajitakruiden toe. Bestrooi de kipblokjes ruim met peper, zout en chilipoeder en bedek ze royaal met een laag bloem. Doe de kip voorzichtig in de bouillon en laat ca 30 seconden zachtjes koken, haal dan kip met schuimspaan uit pan en hou bouillon apart. Smelt de boter in een pan en bak op laag vuur de knoflook, sjalotjes en peper aan. voeg champignons toe, dan tomatenpuree, ui en kipblokjes en bak voorzichtig mee, tot kip heel lichtbruin ziet. zorg ervoor dat niks aanbrandt of aanzet, blijf roeren op zacht vuur!!! voeg taco- en fajitakruiden toe en bak nog een half minuutje mee, doe dan de bouillon van de kip erbij en roer goed door. Na 5 minuutjes pruttelen de creme fraiche erdoorroeren, saus laten binden en warm houden.
Bereiding van de Arroz:
rijst in kokende bouillon en minuutje of 8 laten koken, af en toe doorroeren. giet af en laat 20 minuten staan droogstomen. smelt de boter in een pan en bak hierin de peper, taco- en fajitakruiden en Mexico-melange aan. doe er het halve kippebouillonblokje bij en de rijst en bak een minuutje al omscheppend goed los. doe de bouillon van de kip erbij, geef even hoog vuur, schep goed om en dan vuur uit.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Pikante kipschotel bereid met jalapenopepers, ui en champignons; geserveerd met zure room, gekruide smeuiige rijst en mango
Ingrediƫnten
Voor de Frango Picante:
5 dl kippenbouillon (blokje), 4 kipfilets (blokjes van 2x2 cm), peper, zout, chilipoeder, bloem (gezeefd), 1 el tacokruiden en 1 el fajitakruiden (casa fiesta)..
4 teentjes verse knoflook (heel fijn gesnipperd), 2 sjalotjes (heel fijn gesnipperd), 3 el jalapenopeper-ringetjes (casa fiesta) of 1 spaans pepertje (heel fijn gesnipperd), 5 grote champignons (schijfjes), 1 grote ui (heel grof gesnipperd), 50 gr boter, 2 grote theelepels tomatenpuree, 2 el tacokruiden, 2 el fajitakruiden, 3.5 dl kookvocht van de kip, 1.5 dl creme fraiche........
Voor de Arroz:
5 dl kippenbouillon (van tablet), 250 gr rijst, 1 el jalapenopeper-ringetjes of 1 spaans pepertje (heel fijn gesnipperd), 25 gr boter, 1 blik (425 gr) Mexico-melange van Bonduelle (uitgelekt), 1 el tacokruiden, 1 el fajitakruiden, 0.5 kippenbouillontablet, 1 dl kookvocht van de kip...
En Verder:
potje zure room
een rijpe mango, in kleine blokjes
en evt een tacoschelp, of burrito, of: wrap, fajita, soft-taco of een frisse salade...
Hulpmiddelen & keukengerei
Dit is gewoon ff een boodschappenlijstje voor het hele menu'tje... veel heb je misschien al wel in huis..

zakje (verse) knoflook, sjalotjes, (grote) champignons, zakje verse spaanse pepers of potje jalapeno-pepers (casa fiesta), blik mexico melange (bonduelle), 1 rijpe mango, blikje tomatenpuree, zakje taco en zakje fajitakruiden (casa fiesta), pak witte rijst, peper, zout, chilipoeder, kippenbouillontabletten, creme fraiche, zure room en dan evt tacoschelpen, burrito's, wraps, fajita's, soft-taco's of een frisse salade...
Leuke tips
Flinke schep rijst, grote lepel zure room, flinke schep kip met saus, grote lepel mangoblokjes. en evt een taco, burrito, wrap, fajita, soft-taco of frisse salade. LEKKER!!!!!!!!!!!!!!!
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Braziliaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1093470
Homepage ID
1080901
Smaak
P
Teller
14478
Waardering aantal
2
Waardering
9
Drank
Uit
Bookmarked
48
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
zie ingr. lijst, breng alvast bouillon aan de kook voor de rijst..
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
erwin-ehv
Gelegenheid