Japanse kipspiesjes met sesamzaad

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 08/23/2004 - 21:05
Bereidingswijze
Aan spiesjes afwisselend 3 blokjes kip en 2 stukjes bosui steken. In wijde pan sojasaus, sherry en suiker aan de kook brengen. Suiker al roerend oplossen. In vijzel of kommetje sesamzaadjes, sinaasappelrasp en peper mengen. Grillpan voorverwarmen tot deze gloeiend heet is. Speisjes bestrijken met olie en in grillpan in ca. 6 minuten rondom bruin en gaar roosteren. Spiesjes in sojasausmengsel dopen en opnieuw 1 minuut roosteren. Dit 2-3 keer herhalen tot spiesjes omhuld zijn met donker laagje. Spiesje op platte schaal leggen en bestrooien met sesamzaadmengsel. direct serveren.
Vertel iets leuks over dit recept
borrelspiesjes uit de AH reeks "Buffetten & Borrelhapjes". 16 stuks
Ingrediƫnten
3 bosuitjes, 400 gr. kpfilet (in blokjes), 1 dl. Japanse sojasaus, 1 dl. medium dry sherry, 3 e.l. suiker, 1 e.l. geroosterde sesamzaadjes, 2 th.l.sinaasappelschil (vers geraspt), zwarte peper, 3-4 e.l. sesamolie,
Hulpmiddelen & keukengerei
16 satestokjes
grillpan
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Japans
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1093163
Homepage ID
314226
Smaak
A
Teller
5166
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
17
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
satestokjes ca. 10 min. in bakje koud water leggen. Van bosui groen verwijderen en witte deel in stukjes van 2 cm. snijden. De kip in blokjes snijden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
snowwhitec
Gelegenheid