Bereidingswijze
Verhit een diepe koekepan van ca. 25 cm. doorsnee boven een hoge vlam. Doe een flinke scheut olijfolie in de pan en laat goed heet worden. Draai het vuur laag en voeg de aardappelen en uien toe en laat het geheel 15-20 minuten bakken tot de aardappelen zacht zijn. Voeg ondertussen paprikapoeder, zout en peper toe. Als de aardappelen bijna zacht zijn, voeg je de gehakte knoflook toe. Klop ondertussen de eieren los in een grote kom en voeg royaal peper en zout toe. Voeg een flinke scheut room toe en roer even door. Roer de gehakte rode peper, chorizo en paprika door de eiermix. En als de aardappels zacht zijn, voeg je die ook toe (met de uien en knoflook). Roer even door en laat een minuut of 5 staan. Doe weer wat olijfolie in de pan als deze niet meer vettig is en breng de pan weer goed op temperatuur. Giet het eiermengsel in de pan, strijk glad aan de bovenkant en draai het vuur laag. Leg een deksel op de pan en laat de tortilla zo stollen tot de onderkant mooi bruin is en de bovenkant vrijwel droog. Maak met een spatel de zijkant van de tortilla los en plaats een groot bord op de pan. Keer de pan met bord en al om zodat de tortilla op het bord terecht komt. Laat de tortilla weer in de pan glijden (hij ligt nu dus ondersteboven met de gare kant naar boven toe). Ga met de spatel langs de rand zodat de tortilla een mooie ronde rand krijgt. Laat de tortilla nog een minuut of 3 bakken totdat ook deze onderkant goudbruin is. Neem de pan van het vuur en laat de tortilla op een bord glijden. Laat minstens 5 minuten staan alvorens de tortilla aan te snijden. Garneer met wat takjes peterselie of beislook. Warm of op kamertemperatuur serveren. Voor een maaltijd snijd je hem in punten, voor borrelhapjes in blokjes.
Aantal personen
3.00
Vertel iets leuks over dit recept
lekker pittige Spaanse tortilla, zowel warm als koud lekker als diner, lunch of borrelhapjes.
Ingrediƫnten
olijfolie, 500 gr. aardappelen, 1 grote ui, 1 rode peper, 6 grote eieren, peper, zout, peterselie, chorizo, rode paprika, paprikapoeder, 1 teentje knoflook, room
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1093161
Homepage ID
314226
Smaak
P
Teller
21570
Drank
Uit
Bookmarked
37
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
hak de knoflook en de ui, snijd de rode peper in smalle ringetjes (verwijder eerst de zaadjes) en de chorizo en de rode paprika in blokjes. Was of schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid