Bereidingswijze
Schep de ragout in een lage platte schaal en laat de ragout, afgedekt met plasticfolie,
minstens 12 uur opstijven in de koelkast.
Klop de eiwitten los in een diep bord.
Strooi de rest van de bloem op een plat bord en het paneermeel op een tweede plat bord.
Snijd de ragout in ongeveer 16 porties en vorm er met, met bloem bestoven handen,
bitterballen van.
Wentel de bitterballen achtereenvolgens door de bloem, het eiwit en het
paneermeel.
Laat ze circa 5 minuten drogen en herhaal deze handelingen.
Bewaar de
bitterballen tot gebruik in de koelkast.
Je kunt de bitterballen de dag voor gebruik al
klaarmaken.
minstens 12 uur opstijven in de koelkast.
Klop de eiwitten los in een diep bord.
Strooi de rest van de bloem op een plat bord en het paneermeel op een tweede plat bord.
Snijd de ragout in ongeveer 16 porties en vorm er met, met bloem bestoven handen,
bitterballen van.
Wentel de bitterballen achtereenvolgens door de bloem, het eiwit en het
paneermeel.
Laat ze circa 5 minuten drogen en herhaal deze handelingen.
Bewaar de
bitterballen tot gebruik in de koelkast.
Je kunt de bitterballen de dag voor gebruik al
klaarmaken.
Vertel iets leuks over dit recept
Variatie op de bitterbal met in plaats van vlees, belegen kaas. Afhankelijk van hoe groot jij ze maakt, is deze hoeveelheid genoeg voor 15 tot 16 balletjes.
Ingrediƫnten
geraspte belegen kaas
100 gr. paneermeel
Hulpmiddelen & keukengerei
Leuke tips
Verhit de frituurolie tot 190 graden en frituur de bitterballen, met niet teveel tegelijk,
in circa 4 minuten, goudbruin en krokant.
Laat de bitterballen uitlekken op keukenpapier.
Serveer ze met mosterd.
Eet smakelijk !
in circa 4 minuten, goudbruin en krokant.
Laat de bitterballen uitlekken op keukenpapier.
Serveer ze met mosterd.
Eet smakelijk !
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1089393
Homepage ID
869650
Smaak
H
Teller
862
Drank
Uit
Bookmarked
11
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Smelt de boter in een steelpan.
Roer er 50 gram bloem door en laat het mengsel op een
laag vuur, al roerende, zachtjes 2 a 3 minuten pruttelen.
Week intussen de gelatine circa
5 minuten in ruim koud water.
Schenk, al roerende, scheutje voor scheutje de melk bij het
bloemmengsel en blijf roeren tot de ragout glad gebonden is.
Neem de pan van het vuur en
los de goed uitgeknepen gelatineblaadjes op in de ragout.
Splits de eieren en klop de
dooiers los.
Klop de dooiers, kaas en peterselie door de ragout en voeg naar smaak zout en peper toe.
Roer er 50 gram bloem door en laat het mengsel op een
laag vuur, al roerende, zachtjes 2 a 3 minuten pruttelen.
Week intussen de gelatine circa
5 minuten in ruim koud water.
Schenk, al roerende, scheutje voor scheutje de melk bij het
bloemmengsel en blijf roeren tot de ragout glad gebonden is.
Neem de pan van het vuur en
los de goed uitgeknepen gelatineblaadjes op in de ragout.
Splits de eieren en klop de
dooiers los.
Klop de dooiers, kaas en peterselie door de ragout en voeg naar smaak zout en peper toe.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid