Rundvlees in rode wijn

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 07/04/2004 - 13:06
Bereidingswijze
Voeg de ui, worteltjes, laurierblad, jeneverbessen en paprikapoeder toe. Schenk de bouillon en rode wijn erover. Laat het vlees afgedekt op laag vuur 2 uur sudderen. Maak intussen de champignons schoon en halveer ze. Voeg de champignons 10 minuten voor het vlees klaar is toe en laat ze meesudderen. Breng het gerecht op smaak met zout en peper en eventueel nog wat paprikapoeder.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
1,2 kilo runderstoofvlees - 2 eetlepels bloem - zout en peper - 100 gram rookspek - 3 uien - 4 worteltjes - 2 eetlepels boter - 1 laurierblad - 2 jeneverbessen - 2 theelepels milde paprikapoeder - 1/8 liter runderbouillon - 1/2 dl droge rode wijn - 250 gram champignons - 1 bosje peterselie
Leuke tips
Serveer er sperzieboontjes bij.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1089010
Homepage ID
1077555
Smaak
N
Teller
1218
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Snijd het vlees in blokjes van 2 cm. Doe de bloem in een kom en breng het op smaak met zout en peper. Wentel de vleesblokjes door de gekruide bloem. Snijd het zwoerd van het spek en snijd het in dobbelsteentjes. Pel de uien en snijd ze in achten. Maak de worteltjes schoon en snijd ze in stukken van 5 cm. Verhit de boter in de braadpan. Bak daarin het spek op laag vuur 5 minuten uit. Zet het vuur iets hoger. Voeg de vleesblokjes toe en braad het rondom goed aan.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
luckyjo
Gelegenheid