tomaten-plaatquiche met geitenkaas

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 06/11/2004 - 16:50
Bereidingswijze
Bakblik bedekken met bladerdeeg, rest in reepjes van 2 cm snijden en deze twee laagjes dik op de rand van het deegvlak metselen. Basilicumblaadjes in reepjes snijden of knippen en over het deeg verdelen, bestrooien met peper en zout. Cherrytomaatjes hierover verdelen. Eieren in een kom doen en kloppen tot ze schuimig zijn, dan creme fraiche en chevre erdoor kloppen. Dit mengsel over de tomaatjes uitschenken en laten verdelen over het deeg. Bakblik in oven plaatsen en ongeveer dertig minuten bakken in de oven tot het randje mooi goudbruin is en het eimengsel gestold. Even laten afkoelen en in vierkantjes snijden.
Aantal personen
47.00
Vertel iets leuks over dit recept
tomatenquiche met chevre en basilicum voor op de bakplaat voor een gezellig feestje
Ingrediƫnten
Drie eieren, 125 ml creme fraiche, 150 g chevre bellay, peper, zout, verse basilicum, 500 g cherry tomaten, twee doosjes a 10 velletjes diepvriesbladerdeeg.
Hulpmiddelen & keukengerei
Oven met bakplaat
Leuke tips
Met een rijke witte wijn als chardonnay of een droge rose.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1087343
Homepage ID
894834
Smaak
R
Teller
2511
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
bakplaat invetten en met bloem bestuiven. Oven voorverwarmen tot 200 graden of gasstand 5. Bladerdeeg laten ontdooien. Cherrytomaatjes halveren.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
durkdurk
Gelegenheid