IKAN COLO

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 06/11/2004 - 14:04
Bereidingswijze
De vis gaar grilleren,in het zoute water dompelen,afdeppen en in de bananenbladeren of aluminiumfolie wikkelen.Warm houden(in lauwwarme oven of op een schaal boven op een pan met kokend water).De bonen en de chinese kool blancheren en dan uit laten druipen.De terong(aubergine)grillen en in schijven snijden.De helft van de sla in kleinere stukken verdelen.De vis en de groenten op een schaal arrangeren.De saus erover schenken en het gerecht warm serveren.
HET BEREIDEN VAN DE SAUS Alle ingredienten met elkaar vermengen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
ikan Colo is gegrilleerde vis met groenten.
Ingrediƫnten
1kg.Wijting.1 liter gezouten water.Gestoomde bananenbladeren of aluminiumfolie voor het inwikkelen.60gr.snijbonen(in schuine stukken gesneden).90gr.chinese kool(fijngesneden).kokend water.1 grote terong((aubergine)in de lengte gehalveerd)150gr.sla.INGREDIENTEN VOOR DE SAUS 1 eetlepel gesmolten margerine.sap van 1 citroen.1eetlepel kecap asin(lichte sojasaus).zout naar smaak.2 uien(in dunne ringen gesneden).2 rode spaanse pepers(van zaad ontdaan)en in dunne ringen gesneden)
Hulpmiddelen & keukengerei
Grill eneen oven
Leuke tips
NOOT: Dit is een typisch Indonesisch picknickgerecht,dat aan het strand wordt bereid.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Streekgerecht
Recept ID
1087324
Homepage ID
1215781
Smaak
H
Teller
1154
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Vis schoon maken,
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
zwollenaartje
Gelegenheid