Bamboecake

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 06/08/2004 - 12:38
Bereidingswijze
Bereiden:
Oven voorverwarmen op 175 ?C of gasovenstand 3. Boter zacht roeren met een lepel. Bakmeel zeven. Eieren scheiden en eiwitten stijfkloppen. In grote kom boter, rietsuiker en melk mixen. Eidooiers toevoegen en goed mixen. Beetje bij beetje bakmeel en bambu toevoegen en tot glad beslag mixen. Stijfgeklopte eiwitten erdoor spatelen. Ingevette cakevorm bestrooien met bloem. Deeg in vorm doen. Cake ca. 50 minuten bakken. Schud de bakvorm zodat de cake zachtjes uit de vorm glijdt. Laat hem twee uur afkoelen op een rooster. Cake in plakken snijden.
Aantal personen
10.00
Ingrediƫnten
Ingredienten:
?2 eieren (M)
?75 gram roomboter op kamertemperatuur
?250 gram zelfrijzend bakmeel
?100 gram rietsuiker
?100 ml halfvolle melk
?1 eetlepel bloem
?3 eetlepels Bambu
Hulpmiddelen & keukengerei
?cakevorm van ca. 2 liter
Leuke tips
Lekker met kopje warme Bambu.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Zwitsers
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1087144
Homepage ID
49821
Smaak
Z
Teller
2942
Waardering aantal
1
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
orphan
Gelegenheid