Bereidingswijze
Leg ze op een bord en stoom ze ca. 10 minuten,leg ze dan op een koud bord.Maak voor heet beslag de resterende 3 eetlepels(45ml)maizena met 3 eetlepels(45ml)water aan;verhit de olie in een wok of frituurpan,frituur de door het beslag gehaalde 'poten'tot ze bruin zijn en dien op.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze schotel van 'Drake-en Fhoenix'-pootjes wordt gesrveerd met gefrituurd zeewier als garnering.Het 'Draak' heeft betrekking op de garnalen(steurkrabben)en 'Poenix'slaat natuurlijk op de kip.De traditie wil dat u een botje van een kip bij de rand van de 'poten'legt,zodat dit als een soort 'vork'bij het eten gebruikt kan worden.
Ingrediƫnten
150gr mager varkensvlees. 100gr kippeborstvlees. 150gr gepelde garnalen(steurkrabben)ongekookt. 1/4 kopje(50gr)uien. 1 eetlepel(15ml)rijstwijn(of sherry). 2 theelepels(10ml)zout. 5 eetlepels(75ml)maizena. vers gemalen peper. 2 eieren. 1 groot vel 'Bang-trang'(rijstpapier). 1 eetlepel(15ml)sesamolie.Olie voor te frituren.
Hulpmiddelen & keukengerei
wok en een groot bord.
Leuke tips
nvt
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Chinees
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1086607
Homepage ID
1215781
Smaak
H
Teller
1198
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Hak het magere varkensvlees,het kippevlees,de garnalen(steurkrabben)en de uien grof;doe er zout,rijstwijn of sherry en peper bij en verdeel dit in 10 porties.Klop de eierenen vermeng ze met2 eetlepels(30ml)maizena.Knip het bang-trang in 10 stukken van ca.5x10cm en week ze 2 minuten in koud water.Op het midden van elk stuk legt u een portie vulling,leg er wat eier-en maizena mengsel omheen,vouw dan het vel om de vulling op,zodat de vorm can een kippepoot ontstaat en maak in totaal 10 'poten'.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid