Bereidingswijze
Doe de broodmix in een kom en maak een kuiltje in het midden. Verwarm de melk met de boter en schenk dit mengsel in het kuiltje. Klop de eieren los, schenk deze bij de bloem en voeg de suiker toe. Mix het deeg ca. 10 minuten met de deeghaken tot een soepel geheel. Dek het deeg af en laat het op een tochtvrije plaats ca. 45 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 60?C(hetelucht 50?C). Vet een stuk bakpapier in en verdee het deeg met 2 lepels in 10 bergjes. Verstop in ieder bergje 2 paaseitjes en maak, met natte handen, de broodjes dicht. Laat de broodjes midden in de oven ca. 30 minuten narijzen. Laat de broodjes in de oven staan en zet de oven op 210?C(hetelucht 190?C) en bak de broodjes in ca. 15 minuten gaar en goudbruin.
Aantal personen
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
1 pak mix voor witbrood(500g Koopmans), 300ml melk, 50g boter + voor invetten, 2 eieren, 75 g boter, 20 paaseitjes.
Hulpmiddelen & keukengerei
bakpapier
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Ontbijt
Recept ID
1086526
Homepage ID
52812
Smaak
A
Teller
539
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid