Bereidingswijze
Leg de rollade op een tweede rooster en plaats deze boven de kokende ovenschotel. Verlaag de temperatuur naar 170?C en laat de rollade in 90 min. garen.
Neem de rollade uit de oven, bedek met aluminiumfolie en laat de rollade ca. 10 min. rusten.
Giet ondertussen de inhoud van de ovenschotel in een pannetje en laat tot de helft inkoken. Pureer de saus met een staafmixer en zeef ze daarna. Voeg de sjalotten en de champignons toe en laat de saus zachtjes doorkoken tot de sjalotjes beetgaar zijn.
Breng op smaak met zout en peper en bind de saus eventueel iets met allesbinder tot een lichtgebonden saus.
Neem de rollade uit de oven, bedek met aluminiumfolie en laat de rollade ca. 10 min. rusten.
Giet ondertussen de inhoud van de ovenschotel in een pannetje en laat tot de helft inkoken. Pureer de saus met een staafmixer en zeef ze daarna. Voeg de sjalotten en de champignons toe en laat de saus zachtjes doorkoken tot de sjalotjes beetgaar zijn.
Breng op smaak met zout en peper en bind de saus eventueel iets met allesbinder tot een lichtgebonden saus.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
Stoombraden
Hulpmiddelen & keukengerei
oven
Leuke tips
Lekker met aardappelkroketjes en broccoli met amandelschaafsel
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1085054
Homepage ID
1005668
Smaak
H
Teller
6238
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 250?C. Doe alle ingredienten voor het stoombraden in een ruime ovenschaal en giet er 1? liter heet water bij. Zet de gevulde ovenschotel op een rooster onderin de oven en wacht met het vlees erin plaatsen totdat de vloeistof met groenten en kruiden hebben gekookt.
Bestrijk de rollade met olijfolie. Leg de plakjes bacon over de rollade heen.
Bestrijk de rollade met olijfolie. Leg de plakjes bacon over de rollade heen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid