Bereidingswijze
verhit de olie en bak daarin de aardappelstukjes gaar - Leg ze in een warme schaal - doe de peperolie in de pan en fruit de ui glazig - voeg de bacon toe en bak alles omscheppend 3 a 4 min. - bak de laatste 2 min de knoflook mee. Op smaak brengen met zout en peper - dit geheel over de aardappels gieten . Zalig
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een pittig aardappelgerecht met gebruik van o.a. peperolie
Ingrediƫnten
4 eetlepels olijfolie - 8 middelgrote aardappels, in stukjes indien oude aardappels geschild - 2 uien gehakt - 1 eetlepel peperolie - 8 plakjes bacon klein gesneden - 1 theelepel knoflook van de pers - zout en peper
Hulpmiddelen & keukengerei
peperolie = 6 gesneden pepertjes bakken in nruim 2 dl olijfolie tot de pepertjes zwart worden - door een xeef halen en in de koeling bewaren.
Leuke tips
glaasje rode landwijn
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1084394
Homepage ID
1234276
Smaak
P
Teller
1846
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
verwarm een schaal
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid