Bereidingswijze
Klop de eieren met de suiker en de vanillesuiker schuimig, in een bak die in warm water staat. (dit duurt ong. 15 tot 20 minuten). De kwark roeren in het bakje en voorzichtig erdoor mengen met de handmixer.
Het bakpoeder en de bloem mengen en dan gezeefd erdoor doen.
Als laatste de appels of rozijnen erdoor en het zout.
Bakken in half slaolie en half fritevet op 150?C. Eetlepel beslag in het vet en 10 minuten laten bakken.
Het bakpoeder en de bloem mengen en dan gezeefd erdoor doen.
Als laatste de appels of rozijnen erdoor en het zout.
Bakken in half slaolie en half fritevet op 150?C. Eetlepel beslag in het vet en 10 minuten laten bakken.
Vertel iets leuks over dit recept
soort oliebollen, maar minder vet en veel lekkerder
Ingrediƫnten
1 pond bloem, 2 pakjes vanillesuiker, 2 pakjes bakpoeder, 200 g suiker, 6 eieren, 1 pond magere kwark, 2 appels / 1 zakje rozijnen, klein beetje zout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1074837
Homepage ID
1222566
Smaak
H
Teller
2004
Drank
Uit
Bookmarked
11
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid