Bereidingswijze
Schil de appels en boor de klokhuizen eruit.
Snij de appels in plakken van circa 1
centimeter dik.
Verhit de frituurolie tot 190 graden.
Meng de basterdsuiker met de
kaneelpoeder.
Haal elke appelplak door het beslag en frituur ze in circa 5 minuten gaar
en goudbruin.
Wentel de beignets door de kaneelsuiker en serveer ze warm.
Snij de appels in plakken van circa 1
centimeter dik.
Verhit de frituurolie tot 190 graden.
Meng de basterdsuiker met de
kaneelpoeder.
Haal elke appelplak door het beslag en frituur ze in circa 5 minuten gaar
en goudbruin.
Wentel de beignets door de kaneelsuiker en serveer ze warm.
Aantal personen
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit recept komt een beetje laat, maar voor je het weet is het weer oud en nieuw !
Ingrediƫnten
slagroom
2 eetl. kaneelpoeder
Hulpmiddelen & keukengerei
Leuke tips
Eet smakelijk !
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1067471
Homepage ID
869650
Smaak
Z
Teller
628
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Doe de bloem met de gist in een kom.
Was de sinaasappel, rasp de schil en pers de
sinaasappel.
Klop het ei los met de slagroom, olie, sinaasappelsap, sinaasappelrasp en
1 1/4 deciliter lauwwarm water.
Roer de bloem met het sinaasappelmengsel tot een glad
beslag en laat het deeg circa 1 uur afgedekt rijzen bij kamertemperatuur.
Was de sinaasappel, rasp de schil en pers de
sinaasappel.
Klop het ei los met de slagroom, olie, sinaasappelsap, sinaasappelrasp en
1 1/4 deciliter lauwwarm water.
Roer de bloem met het sinaasappelmengsel tot een glad
beslag en laat het deeg circa 1 uur afgedekt rijzen bij kamertemperatuur.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid