Bereidingswijze
Laat in een diepe pan olie heet worden, totdat een stukje witbrood, binnen enkele seconden
bruin kleurt.
Vorm met twee lepels of een ijslepel bolletjes beslag.
Laat de bolletjes
in de hete olie glijden.
Keer ze halverwege om, door met een vork even tegen de zijkant
te drukken.
Bak er niet meer als 3 a 4 tegelijk, in circa 4 minuten rondom goudbruin.
Neem de oliebollen met een schuimspaan uit de olie.
Laat ze op keukepapier uitlekken.
bruin kleurt.
Vorm met twee lepels of een ijslepel bolletjes beslag.
Laat de bolletjes
in de hete olie glijden.
Keer ze halverwege om, door met een vork even tegen de zijkant
te drukken.
Bak er niet meer als 3 a 4 tegelijk, in circa 4 minuten rondom goudbruin.
Neem de oliebollen met een schuimspaan uit de olie.
Laat ze op keukepapier uitlekken.
Vertel iets leuks over dit recept
Door de oliebollen te vullen met stukjes kaas, paprika enz. krijg je een hartige oliebol. Hierop zijn veel variaties mogelijk. Wat denk je van stukjes chorizo met olijfjes of garnalen met lenteuitjes. Zelf maak ik hartige oliebollen altijd iets kleiner als gewone.
Ingrediƫnten
kaas
Leuke tips
met blokjes tomaat en oregano.
Eet smakelijk !
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1066866
Homepage ID
869650
Smaak
H
Teller
5383
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Rasp de oude kaas en snijd paprika en ananas in kleine stukjes.
Meng dit, naar smaak,
met het kerriepoeder en zout.
Doe de mix in een beslagkom en maak er volgens de aanwijzingen
op de verpakking een glad beslag van.
Roer de hartige vulling door het beslag.
Laat
het beslag in de kom, afgedekt met plastic, rijzen bij kamertemperatuur.
Roer het beslag,
tijdens het rijzen en bakken, niet meer door.
Meng dit, naar smaak,
met het kerriepoeder en zout.
Doe de mix in een beslagkom en maak er volgens de aanwijzingen
op de verpakking een glad beslag van.
Roer de hartige vulling door het beslag.
Laat
het beslag in de kom, afgedekt met plastic, rijzen bij kamertemperatuur.
Roer het beslag,
tijdens het rijzen en bakken, niet meer door.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid