Bereidingswijze
Verwarm de frituurolie tot 180 graden.
Dompel een ijsbolletjesschep of twee lepels in de
hete olie om te voorkomen dat het deeg blijft plakken.
Schep niet meer dan vier
oliebollen tegelijk in het hete vet en laat ze in circa 5 minuten rondom goudbruin bakken.
Keer ze tijdens het bakken een keer om.
Laat ze op keukenpapier uitlekken en bak de
overige oliebollen op dezelfde manier.
Dompel een ijsbolletjesschep of twee lepels in de
hete olie om te voorkomen dat het deeg blijft plakken.
Schep niet meer dan vier
oliebollen tegelijk in het hete vet en laat ze in circa 5 minuten rondom goudbruin bakken.
Keer ze tijdens het bakken een keer om.
Laat ze op keukenpapier uitlekken en bak de
overige oliebollen op dezelfde manier.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een goed gevulde oliebol. Volg bij gebruik van een pak oliebollenmix de aanwijzingen op de verpakking
Ingrediƫnten
melk
rozijnen
Hulpmiddelen & keukengerei
Voor circa 24 stuks
Leuke tips
De oliebollen kunnen desgewenst in een oven van 160 graden of in de magnetron worden
opgewarmd.
Bestrooi ze voor het serveren met poedersuiker.
Ik wens je een gezond en fijn
nieuwjaar !
Eet smakelijk !
opgewarmd.
Bestrooi ze voor het serveren met poedersuiker.
Ik wens je een gezond en fijn
nieuwjaar !
Eet smakelijk !
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
1066793
Homepage ID
869650
Smaak
Z
Teller
948
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Snijd de geschilde appel in blokjes en bedruppel ze met het citroensap.
Knip of snijd de
abrikozen in stukjes.
Maak de melk in steelpan lauwwarm.
Roer er de gist en de suiker
door.
Doe de bloem in een kom en meng er het zout door.
Maak een kuiltje in het midden
en giet er de melk in.
Meng met de mixer of met een lepel tot een glad deeg.
Schep er
de appel, de abrikoos en de rozijnen door.
Laat het deeg afgedekt met plastic folie circa
1 uur op een warme plek rijzen.
Knip of snijd de
abrikozen in stukjes.
Maak de melk in steelpan lauwwarm.
Roer er de gist en de suiker
door.
Doe de bloem in een kom en meng er het zout door.
Maak een kuiltje in het midden
en giet er de melk in.
Meng met de mixer of met een lepel tot een glad deeg.
Schep er
de appel, de abrikoos en de rozijnen door.
Laat het deeg afgedekt met plastic folie circa
1 uur op een warme plek rijzen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid