Bereidingswijze
Bereiding:
Maak het water/melk lauw-warm en laat hierin de gist oplossen. Voeg de bloem en het zout erbij en meng het geheel doorelkaar. Roer het beslag niet te lang zodat het niet te taai wordt. Voeg daarna de de gewassen nog vochtige krenten/rozijnen toe. Heel belangrijk dat ze nog goed vochtig zijn daar ze anders vocht uit het beslag tot zich trekken.
Laat het beslag 40 miniuten rijzen (gaat heel goed als je een plastic zak over de beslag-bak doet. Na 20 minuten het beslag even omslaan.
Schep de bollen met een gepolijste lepel die geregeld in een bakje water wordt gedompeld. Schep steeds van de rand van de bak met beslag. Bakken in zonnebloemolie 200 graden.
Maak het water/melk lauw-warm en laat hierin de gist oplossen. Voeg de bloem en het zout erbij en meng het geheel doorelkaar. Roer het beslag niet te lang zodat het niet te taai wordt. Voeg daarna de de gewassen nog vochtige krenten/rozijnen toe. Heel belangrijk dat ze nog goed vochtig zijn daar ze anders vocht uit het beslag tot zich trekken.
Laat het beslag 40 miniuten rijzen (gaat heel goed als je een plastic zak over de beslag-bak doet. Na 20 minuten het beslag even omslaan.
Schep de bollen met een gepolijste lepel die geregeld in een bakje water wordt gedompeld. Schep steeds van de rand van de bak met beslag. Bakken in zonnebloemolie 200 graden.
Vertel iets leuks over dit recept
Cees' oliebollen (geeft een zeer luchtige Oliebol) 60 stuks
Ingrediƫnten
Ingredienten :
Patentbloem 1000 gram
Water 750 gram
Melk 250 gram
Gist 65 gram
Zout 15 gram
Krenten 100 gram
Rozijnen 100 gram
Patentbloem 1000 gram
Water 750 gram
Melk 250 gram
Gist 65 gram
Zout 15 gram
Krenten 100 gram
Rozijnen 100 gram
Leuke tips
Nog warm en bestrooid met veel poedersuiker
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1066748
Homepage ID
1092486
Smaak
N
Teller
1759
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid