Pikante haringsalade

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 12/26/2003 - 12:06
Bereidingswijze
Voor de marinade de mosterd mengen met suiker, zout, cayennepeper en knoflook(zout). Citroenazijn en olie toevoegen. Kruiden wassen, droogdeppen en fijngesneden bij de marinade doen.

Tenslotte de mierikswortel erdoor spatelen. De salade vermengen met de marinade en 30 minuten in de koelkast laten intrekken. Op smaak controleren en in een andere kom overdoen. Tomaten wassen, drogen en in acht partjes verdelen. peterselie wassen en droogdeppen. hardgekookt ei pellen en snipperen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker met 'Oud en Nieuw' en een glas bier!
Ingrediƫnten
6 haringen

1 ui

2 tomaten

1 gemarineerde proene peperoni uit een potje

2 gemarineerde paprika's uit een potje


voor de marinade:

1 theelepel scherpe mosterd

1 snufje suiker

beetje zout

mespunt cayennepeper

knoflook(zout)

6 eetlepels citroenazijn

4 eetlepels olie

1 bosje dille

1 bosje bieslook

1 theelepel mieriksworel uit een potje

1 tomaat

1/2 bosje peterselie

1 hardgekookt ei
Leuke tips
De salade garneren met partjes tomaat, toefjes peterselie en gesnipperd ei.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Buffet
Recept ID
1066527
Homepage ID
1081713
Smaak
Q
Teller
1234
Waardering aantal
1
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Haringsalade smaakt vooral uitstekend bij een glasbier. Haringen in stukjes snijden. Ui pellen en in ringen snijden. Tomaten (met een mes een ruisje geven) even in kokend leggen, ontvellen, de harde kernen verwijderen en snipperen. peperoni en paprika's in reepjes snijden. Alle ingredienten in een kom vermengen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
recepten_van_omalidy
Gelegenheid