Gebakken reemedaillons met kruiden

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 12/22/2003 - 14:50
Bereidingswijze
de worcestersaus en de fijne kruiden.
Bak de medaillons in de rest
van de boter snel aan beide zijden bruin.
Leg op ieder bord wat kruidenboter.
Schik de gebakken medaillons op de kruidenboter.
Giet het vet uit de braadpan en kook de aangekoekte braadsappen
los met een mengeling van 2 dl water en vleesglace.
Kook het vocht in tot de helft van het volume.
Kruid het vlees met zout en versgemalen peper en giet de saus over het vlees.
Dien deze bereiding op met een mengeling
van gekookte groene lintspaghetti en gestoofd wit van prei,
wilde paddestoelen of puree van aardappelen.
Dezelfde bereiding is mogelijk met medaillons
van hertenkalf of hinde (2 minuten braden aan iedere kant),
met medaillons van wildzwijn (3 minuten braden per kant)
of eendenborst (4 minuten braden per kant).


,
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
Ingredienten
Nodig voor vier:
600 g medaillons van reefilet
200 g boter
4 soeplepels champagnemosterd
4 soeplepels worcestersaus
bieslook
peterselie en kervel (facultatief)
4 soeplepels wildglace (sterk ingekookte wildfond)
zout en versgemalen peper
Hulpmiddelen & keukengerei
Haal de boter uit de koelkast.
Was en droog de kruiden en knip ze fijn.
Meng de helft van de boter met de mosterd,
de worcestersaus en de fijne kruiden.
Bak de medaillons in de rest
van de boter snel aan beide zijden bruin.
Leg op ieder bord wat kruidenboter.
Schik de gebakken medaillons op de kruidenboter.
Giet het vet uit de braadpan en kook de aangekoekte braadsappen
los met een mengeling van 2 dl water en vleesglace.
Kook het vocht in tot de helft van het volume.
Kruid het vlees met zout en versgemalen peper en giet de saus over het vlees.
Dien deze bereiding op met een mengeling
van gekookte groene lintspaghetti en gestoofd wit van prei,
wilde paddestoelen of puree van aardappelen.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
1066197
Homepage ID
1193197
Smaak
H
Teller
4464
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Haal de boter uit de koelkast.
Was en droog de kruiden en knip ze fijn.
Meng de helft van de boter met de mosterd,
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
fa302415
Gelegenheid