Bereidingswijze
1e.)Meng de bloem,zout,suiker en een gedeelte van de melk tot een gladde dikke pap.
2e.)Voeg nu de boter en de gist toe en meng verder tot alles is opgenomen.
3e. Voeg het restand van de melk toe en als dit is opgenomen als laatste de vruchten mengen, Let op dat de vruchten niet stuk gaan!
Laat het geheel ongeveer een uurtje rijzen, klop met een spatel nog eens alles door en laat het weer ca. 15 min. rijzen. Nu is het klaar om gebakken te worden in de hete Olie.
Uitkomst ca. 60 stuks!! Eet smakelijk!
2e.)Voeg nu de boter en de gist toe en meng verder tot alles is opgenomen.
3e. Voeg het restand van de melk toe en als dit is opgenomen als laatste de vruchten mengen, Let op dat de vruchten niet stuk gaan!
Laat het geheel ongeveer een uurtje rijzen, klop met een spatel nog eens alles door en laat het weer ca. 15 min. rijzen. Nu is het klaar om gebakken te worden in de hete Olie.
Uitkomst ca. 60 stuks!! Eet smakelijk!
Vertel iets leuks over dit recept
De Enige echte Banketbakkers Oliebollen
Ingrediƫnten
1 Kilo Patend bloem
ca. 150 gram Gist
20 gram zout
40 gram boter
10 gram basterd suiker
1 kilo krenten en of rozijnen
ca. 8 dl. Volle melk
ca. 150 gram Gist
20 gram zout
40 gram boter
10 gram basterd suiker
1 kilo krenten en of rozijnen
ca. 8 dl. Volle melk
Hulpmiddelen & keukengerei
Mixer
Leuke tips
Serveren met poedersuiker!
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1066159
Homepage ID
346227
Smaak
Z
Teller
4250
Drank
Uit
Bookmarked
15
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Was re vruchten en laat ze wellen in lauw water of in lauwe Jamaika Rum
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid