Haal indien nodig even het deksel van de pan om het vocht uit de prei te laten verdampen. Werk af met 1 eetl. boter.
Smelt intussen 1 eetl. boter in een brede braadpan en leg er de staartvispakjes in.
Kruid met peper en zout, nootmuskaat, tijm en laurier. Besprenkel met citroensap en giet er de witte wijn over. Dek af en laat 10 min. garen.
Haal de vis uit de pan en zeef het kookvocht. Giet het kookvocht terug in de pan en laat even inkoken. Voeg de room toe en laat inkoken tot een lichtgebonden saus.
Met een beetje voorbereiding maakt u deze klassieker in een kwartiertje klaar. Hoofdgerecht voor 4 personen; Bereiding (15 min.)recept van het artikel Feestmenu's
- 4 dikke preien
- 2 dl room
- 1 dl droge witte wijn
- het sap van 1/2 citroen
- 3 eetl. boter
- tijm
- laurier
- nootmuskaat
- peper en zout
- Haal een zestal preibladeren af en hou ze opzij. Er mag gerust wat groen aanblijven
(? 3 cm). Snij het wit van de preien in zeer fijne ringen.
- Snij de preibladeren in lange repen van 2 a 3 cm breed. Wikkel elk stuk staartvis in een preiblad, met het groen zoveel mogelijk zichtbaar.