Staartvis met prei

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 12/05/2003 - 09:56
Bereidingswijze
Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en doe er de gesneden prei in. Roer om, kruid met nootmuskaat, peper en zout en bevochtig met 2 dl water. Dek af en laat zachtjes gaar stoven (10 min.).


Haal indien nodig even het deksel van de pan om het vocht uit de prei te laten verdampen. Werk af met 1 eetl. boter.


Smelt intussen 1 eetl. boter in een brede braadpan en leg er de staartvispakjes in.
Kruid met peper en zout, nootmuskaat, tijm en laurier. Besprenkel met citroensap en giet er de witte wijn over. Dek af en laat 10 min. garen.


Haal de vis uit de pan en zeef het kookvocht. Giet het kookvocht terug in de pan en laat even inkoken. Voeg de room toe en laat inkoken tot een lichtgebonden saus.

Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een streling voor het oog en een feest in de mond...
Met een beetje voorbereiding maakt u deze klassieker in een kwartiertje klaar. Hoofdgerecht voor 4 personen; Bereiding (15 min.)recept van het artikel Feestmenu's
Ingrediƫnten
4 stukken staartvis (diepvries)
- 4 dikke preien
- 2 dl room
- 1 dl droge witte wijn
- het sap van 1/2 citroen
- 3 eetl. boter
- tijm
- laurier
- nootmuskaat
- peper en zout
Leuke tips
Schik de gestoofde prei in boogvorm op de borden en leg enkele pakjes met staartvis in de holte. Serveer met natuuraardappelen of hertoginnenaardappeltjes.

Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1064160
Homepage ID
1016052
Smaak
A
Teller
5770
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Laat de staartvis grotendeels ontdooien (? 3 u op kamertemperatuur of 10 min. op ontdooistand in de microgolfoven). Snij de vis in stukken van ongeveer 5 cm lang.

- Haal een zestal preibladeren af en hou ze opzij. Er mag gerust wat groen aanblijven
(? 3 cm). Snij het wit van de preien in zeer fijne ringen.

- Snij de preibladeren in lange repen van 2 a 3 cm breed. Wikkel elk stuk staartvis in een preiblad, met het groen zoveel mogelijk zichtbaar.

Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
viske___
Gelegenheid