Bereidingswijze
Schuif de schotel met de tournedos in de voorverwarmde oven (225 ?C) en laat 10 a 12 min. braden.
Intussen bereidt u de saus: giet 1 dl rode porto in de pan en schraap de braadresten goed los. Voeg nog 1,5 dl water en het vleesextract toe. Giet er ook 1,5 dl room bij en laat inkoken tot een lichtgebonden saus.
Haal de ovenschotel uit de oven en kruid het vlees met peper en zout. Schik een tournedos op elk bord en leg er een driehoekje eendenparfait op.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Hoofdgerecht voor 4 personen; Voorbereiding (15 min., mag enkele uren vooraf)Bereiding (5 min. + 10 min. in de oven)
Ingrediƫnten
4 tournedos
- 200 g parfait van eendenlever (Louis Davignac)
- 1 dl rode porto
- 1/2 koffiel. vleesextract
- 1,5 dl room
- 2 eetl. olijfolie met truffel (al tartufo bianco)
- peper en zout
- 200 g parfait van eendenlever (Louis Davignac)
- 1 dl rode porto
- 1/2 koffiel. vleesextract
- 1,5 dl room
- 2 eetl. olijfolie met truffel (al tartufo bianco)
- peper en zout
Leuke tips
Serveer onmiddellijk met de saus en geef er hertoginnenaardappelen bij en gestoofd witloof (licht gekarameliseerd met wat suiker).
Om de parfait gemakkelijk te snijden, houdt u het mes (met breed lemmet) even in heet water waarna u het goed afdroogt.
Om de parfait gemakkelijk te snijden, houdt u het mes (met breed lemmet) even in heet water waarna u het goed afdroogt.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1064138
Homepage ID
938970
Smaak
A
Teller
1308
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
- Verhit de olijfolie in een braadpan en schroei de tournedos aan beide zijden dicht (1 min. aan elke kant). Haal het vlees uit de pan en schik het in een ovenschotel (geen vetstof nodig).
- Snij 2 sneden van de parfait van eendenlever (? 1 cm dik) en snij diagonaal nog een keer door zodat u driehoekjes bekomt.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid