Gekarameliseerde appeltaart

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 12/03/2003 - 08:52
Bereidingswijze
Schil de appelen, snij de vruchten doormidden en verwijder het klokhuis. Snij de appelen in schijfjes en leg deze op de cirkel bladerdeeg. Bedek al het deeg en bestrooi met suiker. Stop de taartjes in de diepvries en haal ze eruit wanneer je ze nodig hebt. Bak de taartjes in een voorverwarmde oven van 250?C gedurende 10 minuten. Het bladerdeeg moet krokant gebakken zijn. Karameliseer de suiker onder de grill of met behulp van een gasbrander.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
voor 4 pers,
Ingrediƫnten
4 appelen (Jonagold)
4 cirkels bladerdeeg (diameter 10 cm)
kristalsuiker
Leuke tips
Serveer de taartjes met een bolletje vanille-ijs.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Buffet
Recept ID
1063950
Homepage ID
938970
Smaak
A
Teller
1430
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
vifke
Gelegenheid