Bereidingswijze
Bak de sjalotten in boter, samen met de geplette jeneverbessen. Breng op smaak met zout en suiker, en voeg een lepel honing toe. Laat de suiker en honing karameliseren en blus de warmte met een weinig water. Laat het water eventjes inkoken en laat alles afkoelen.
Schik de sjalotten in de met boter ingesmeerde bakvorm en besprenkel met de ingekookte jus. Prik in de cirkel bladerdeeg met een vork en leg hem over de sjalotten. Bak de tarte tatin 10 minuten in een voorverwarmde oven op 230?C. Draai de taart om op een plank of bord.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
voor 4 personen
Ingrediƫnten
40 sjalotten
1 cirkel bladerdeeg (diameter 20 cm)
1 el honing
10 jeneverbessen
suiker
zout en peper
1 taartvorm met antikleeflaag
boter
1 cirkel bladerdeeg (diameter 20 cm)
1 el honing
10 jeneverbessen
suiker
zout en peper
1 taartvorm met antikleeflaag
boter
Leuke tips
Verwijder de vorm en serveer met een frisse sla.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Buffet
Recept ID
1063945
Homepage ID
938970
Smaak
A
Teller
1009
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Pel de sjalotten. Kook ze 2 minuten in gezouten water. Haal de sjalotten uit het kookvocht en laat afkoelen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid