Bereidingswijze
Ui pellen en snipperen. Appels schillen klokhuis verwijderen en in blokjes
snijden. In zeef rozijnen afspoelen. In koekepan boter verhitten. Ui ca. 3
min. zachtjes bakken. Toevoegen: appel, wijn, rozijnen, gemberpoeder en
paprikapoeder. Ca. 5 min. zachtjes sudderen. In zeef bonen afspoelen. Laten
uitlekken. Bonen door appelmengsel scheppen. In zeef ananas uitlekken, 3
eetl. ananassap opvangen. In vergiet zuurkool met vork uit elkaar halen en
laten uitlekken. Achtereenvolgens in ovenschaal doen (inh. ca. 2,5 ltr.)
doen: bonenmengsel, schijven ananas, worst en zuurkool. Achtergehouden sap
erover sprenkelen. Oven voorverwarmen op 175 graden. Intussen bladerdeeg
laten ontdooien. 3 Plakjes bladerdeeg op elkaar leggen, met deegroller
uitrollen tot lap van ca. 3 cm groter dan de ovenschaal. Buitenrand van de
ovenschaal met water bestrijken. Ovenschaal bedekken met deeglap. Rand van
deeg op natgemaakte rand drukken. Overtollig deeg eraf snijden. Met
appelboor in midden van deeg gaatje snijden. Uit 1 plakje bladerdeeg met
glaasje en mes versieringen snijden. Versieringen met water op deeg plakken.
Deeg bestrijken met koffiemelk. In ca. 30 min. de zuurkoolpastei goudbruin
bakken.
snijden. In zeef rozijnen afspoelen. In koekepan boter verhitten. Ui ca. 3
min. zachtjes bakken. Toevoegen: appel, wijn, rozijnen, gemberpoeder en
paprikapoeder. Ca. 5 min. zachtjes sudderen. In zeef bonen afspoelen. Laten
uitlekken. Bonen door appelmengsel scheppen. In zeef ananas uitlekken, 3
eetl. ananassap opvangen. In vergiet zuurkool met vork uit elkaar halen en
laten uitlekken. Achtereenvolgens in ovenschaal doen (inh. ca. 2,5 ltr.)
doen: bonenmengsel, schijven ananas, worst en zuurkool. Achtergehouden sap
erover sprenkelen. Oven voorverwarmen op 175 graden. Intussen bladerdeeg
laten ontdooien. 3 Plakjes bladerdeeg op elkaar leggen, met deegroller
uitrollen tot lap van ca. 3 cm groter dan de ovenschaal. Buitenrand van de
ovenschaal met water bestrijken. Ovenschaal bedekken met deeglap. Rand van
deeg op natgemaakte rand drukken. Overtollig deeg eraf snijden. Met
appelboor in midden van deeg gaatje snijden. Uit 1 plakje bladerdeeg met
glaasje en mes versieringen snijden. Versieringen met water op deeg plakken.
Deeg bestrijken met koffiemelk. In ca. 30 min. de zuurkoolpastei goudbruin
bakken.
Aantal personen
2.00
Ingrediƫnten
0,5 st uitje,
1 st appels,
25 gr rozijnen,
10 gr boter,
0,5 dl wijn (wit)(droog),
0,5 tl djahe?
0,5 tl paprikapoeder,
180 gr bonen witte,
2 st ananasschijven,
250 gr zuurkool,
1 st rookworst,
3 pl bladerdeeg,
1 el koffieroom.
1 st appels,
25 gr rozijnen,
10 gr boter,
0,5 dl wijn (wit)(droog),
0,5 tl djahe?
0,5 tl paprikapoeder,
180 gr bonen witte,
2 st ananasschijven,
250 gr zuurkool,
1 st rookworst,
3 pl bladerdeeg,
1 el koffieroom.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1063079
Homepage ID
9655
Smaak
S
Teller
1241
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid