sinterklaasballen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 11/25/2003 - 19:28
Bereidingswijze
Kneed alle ingredienten voor de gehaktballetjes door elkaar en maak er 16 balletjes van. Zet de balletjes in de ijskast.

Doe voor de komkommersaus de gerasote komkommer in een vergiet, stooi er flink zout over en laat een uurtje uitlekken.Doe de yogurt en overige ingredienten door de komkommer en zet het koud weg.

Braad de balletjes in olijfolie bruin en gaar en dien ze op met de komkommersaus.

Waarschuwing: Niet het gehakt van te voren braden en later opwarmen, het verliest daardoor zijn verse, frisse karakter.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
fris pikante lekkernij van lamsgehakt met speculaaskruiden.(recept uit de Volkskrant)
Ingrediƫnten
Voor de gehaktballetjes:
500 gram niet te vet lamsgehakt.
4 oude verkruimelde witte boterhammen.
1 ei.
1 teen geperste knoflook.
geraspte schil van een citroen.
flinke bos zeer fijn gesneden peterselie.
zout, veel zwarte peper, een theelepel oregano en twee flinke theelepels speculaaskruiden.

Voor de komkommersaus:
1 komkommer.
1 deciliter dikke Turkse yoghurt.
2 tenen geperste knoflook.
wat fijn gesneden koreander en een snufje komijnpoeder.
Leuke tips
Eet er een tomaat, feta salade bij en Turks brood
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1062826
Homepage ID
903401
Smaak
H
Teller
834
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
corriedebets
Gelegenheid