Bereidingswijze
De bloem en het zout goed vermengen. Een kuiltje in de bloem maken, hierin het ei breken. De gist aanmaken met iets lauwe melk en met de rest van de lauwe melk in het kuiltje schenken. Van het midden uit roerende, een glad beslag maken en dit enige minuten staan. Keuren op dikte, het beslag moet in stukken van de lepel afvallen. De gewassen en goed uitgelekte krenten en rozijnen, de sukade en de appel erdoor roeren. Het beslag met een theedoek afdekken en op een warme plaats ongeveer 1 uur laten rijzen. Een frituurpan of gietijzeren pan voor de helft vullen met olie en goed verhitten, totdat er damp van de olie komt. Met behulp van een vetgemaakte ijslepel oliebollen vormen, deze onmiddellijk in de hete olie laten glijden. Na ongeveer 3 minuten de olie bollen keren. Ze daarna goudbruin bakken in plus minus 2 minuten. De oliebollen goed laten uitlekken en warm serveren met suiker en kaneel
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
ongeveer 20 stuks :
250 gram bloem -
5 gram zout -
1/2 ei -
12 gram gist -
1/4 dl melk -
50 gram krenten -
50 gram rozijnen -
25 gram gesnipperde sukade -
1/2 gesnipperde appel -
Tip :
Wist u dat u oliebollen heel goed in kan vriezen.
Lekker voor van de zomer.
250 gram bloem -
5 gram zout -
1/2 ei -
12 gram gist -
1/4 dl melk -
50 gram krenten -
50 gram rozijnen -
25 gram gesnipperde sukade -
1/2 gesnipperde appel -
Tip :
Wist u dat u oliebollen heel goed in kan vriezen.
Lekker voor van de zomer.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1061619
Homepage ID
1077555
Smaak
N
Teller
13071
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid