Bereidingswijze
Appelschijf en komkommerschijf op elkaar leggen. Hierop een haringrolletje. Naast elk haringrolletje een dot dille-roomsaus. Rest van de saus er apart bijgeven.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Haringrolletjes gevuld met uienringen op een appel- en komkommerschijfje met een romige dillesaus. Een heerlijk hapje voor de lunch of als onderdeel van een buffet.
Ingrediƫnten
4 zoute haringen - 2 bosjes verse dille of 2 doosjes diepvries dille (Iglo) - 1/8 ltr zure room - 1/8 ltr slagroom - suiker - peper- citroensap - 2 zachtzure appels - 1/2 komkommer - 3 middelgrote uien
Hulpmiddelen & keukengerei
cocktailprikkers
Leuke tips
Lekker met geroosterd brood of een stukje stokbrood.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Duits
Soort gerecht / gang
Buffet
Recept ID
1059410
Homepage ID
886977
Smaak
R
Teller
2195
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Haringen schoonmaken (graten, staart en andere ongerechtigdheden verwijderen), zodat je 8 halve haringen hebt. Voor de dillesaus zure room op smaak maken met suiker, peper en citroensap. Verse dille heel fijn snijden. Slagroom halfstijf kloppen. Dille en slagroom door de zure room mengen. Proeven en eventueel nog wat suiker, peper of citroensap toevoegen. Appels wassen en droogmaken. Met appelboor klokhuis eruithalen en appels in mooie schijven snijden. Met citroensap inwrijven zodat appels niet bruin worden. Komkommer in mooie schijven snijden. Uien pellen en in hele dunne ringen snijden. Op elke haringfilel uienringen leggen en vast oprollen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid