Haringsalade uit het Rijnland

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 11/03/2003 - 21:15
Bereidingswijze
Alle ingrediënten voor de salade klein snijden en door elkaar mengen.
Saus:
Zure room, mosterd en cranberrycomnpôte door elkaar roeren. Uitgelekte kappertjes, fijngehakte hazelnoten en dille erdoor roeren. Saus door de salade mengen.
Salade liefst een dag tevoren te maken zodat de smaken goed intrekken.
Afbeelding
Haringsalade uit het Rijnland
Aantal personen
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een Duitse haringsalade typisch voor het Rijnland. Een partysalade die heel goed past bij Oudejaarsavond of Carnaval, maar natuurlijk ook heerlijk bij andere gelegenheden.
Ingrediënten
Salade:
4 zoute haringen - 375 gr mager rundvlees - zout - 1 klein laurierblad - 8 peperkorrels - 375 gr gekookte bietjes - 250 gr aardappelen - 3 eieren - 4 augurken - 2 grote appels bijv. Elstar - 2 fijngesneden uien
Saus:
1/4 ltr zure room - 1 eetl mosterd - 2 eetl cranberry-compôte - 2 eetl kappertjes - 2 eetl gepelde hazelnoten - verse of gedroogde dille
Leuke tips
Lekker met bruin stokbrood.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Duits
Soort gerecht / gang
Salade
Recept ID
1059403
Homepage ID
886977
Smaak
S
Teller
3244
Bron
Duits kookboek van Burda
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Salade:
Vlees in 1/2 ltr kokend water met zout, laurier en peperkorrels afgedekt in 1 - 1 1/2 uur garen (of een restje gaar rundvlees gebruiken). Aardappelen in de schil gaarkoken. Eieren hard koken.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Notenvrij
Sojavrij
Author Image
pwiggers
Gelegenheid