Hongaarse Goulash

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 10/15/2003 - 23:12
Bereidingswijze
Bak het vlees snel bruin aan en doe er meteen na het aanbakken de uien bij en bak mee aan, tot ze glazig zijn.
Dan alle paprika's en erwten en tomaten.Alles even goed aanbakken en dan de rest van de kruiden erbij/Wat kummel erop strooien en wat citroen erin en een scheutje azijn.
Doe er nu het blikje tomaten puree in en roer even goed door.
Als laatste doe je er 2 Laurierblaadjes in en doe er een hele flinke scheut water in zodat alles onder staat.
Breng aan de kook en doe de deksel op de pan en zet op het kleinste pitje en laat vervolgens zo lang mogelijk alles lekker sudderen,? 2 uur, en het liefst nog langer.
Als alles goed heeft gesudderd na ? 2 uur dan even proeven of het vlees goed mals/gaar is.
Je kunt af en toe tussendoor even een keertje doorroeren, maar wel de deksel weer terug op de pan.
Daarna ga je het geheel binden met Maizena en melk.
Doe 3 of 4 theelepeltjes maizena in een schaaltje en doe er een scheutje melk bij er roer heel goed en dan doe je al roerend in de pan het papje erbij,tot het geheel in de juiste dikte gebonden is.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een Verukkelijke Goulash, die op veel manieren te eten is...
Ingrediƫnten
1 Kilo Runderpoulet/Niet te grote stukken.
braadboter voor het vlees aan te bakken.
1/2 Kilo Uien.
1 rode Paprika
1 Gele paprika
1 Groene Paprika
1 klein blikje bonduell erwtjes
4 grote tomaten in stukken gesneden en ontpit.
Scheutje melk
Maizena/ om te binden.
2 Eetlepels Paprikapoeder
1 Klein Blikje Tomatenpuree
2 Tenen Knoflook
2 theelepeltjes Sambal Oelek
Zout en Peper
Kummel en Laurier
Citroen en Een scheut Azijn
Hulpmiddelen & keukengerei
Snijplank
Scherp mes
Braadpan met goed sluitende deksel
Spatel
Leuke tips
Deze Super lekkere Goulash is heerlijk bij rijst, maar is ook super lekker bij Romige aardappelpuree.
Maar je kunt hem ook lekker soppend eten met Turks Stokbrood./ even vers in de oven opgebakken.
Smakelijk Eten
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Hongaars
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1056572
Homepage ID
1201690
Smaak
P
Teller
23243
Waardering aantal
5
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
120
Aantal reacties
8
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Het Rundsvlees in niet te grote stukken snijden.
En de uien in niet te kleine stukken, en de gele, rode en groene paprika's ook.
Laat het blikje Erwten vast goed uitlekken.
Schil de verse knoflook
Kruid het vlees voor je het gaat aanbakken, met het zout en peper.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
AnietjesSmulsite
Gelegenheid