Taart van aardappel, bacon en tomaat

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 10/15/2003 - 19:54
Bereidingswijze

Bestrooi het mengsel met oregano, peterselie, knoflookzout en peper. Verdeel de plakjes kaas erover.

br>Bak het gerecht in een voorverwarmde oven op 200 ?C/gas stand 6 gedurende 25 minuten.
Serveer het direct, gegarneerd met verse kruiden.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze aparte taart heeft een basis van aardappelen met bacon en tomaat.
Ingrediƫnten
grote koekenpan
Hulpmiddelen & keukengerei
  • 750 g aardappelen

  • 150 g bacon

  • 500 g tomaten
  • 1/4 tl gedroogde oregano
  • 1 e l fijngesneden verse peterselie

  • knoflooksaus
  • vers gemalen zwarte peper
  • 250 g emmentaler, in plakjes
  • verse kruiden voor het garneren
  • Leuke tips

    neem eens gerookte bacon voor extra smaak.


    Vervang de peterselie door basilicum of dragon.

    Bereidingstijd
    30-60 min
    Keuken
    U
    Soort gerecht / gang
    Hoofdgerecht
    Recept ID
    1056525
    Homepage ID
    1201245
    Smaak
    H
    Teller
    915
    Waardering aantal
    0
    Waardering
    0
    Drank
    Uit
    Bookmarked
    5
    Aantal reacties
    0
    Eigen keuken
    Uit
    Wijnadvies tonen
    Aan
    Voorbereiding

    Schil en was de aardappelen en snijd ze in dunne schijfjes. Droog ze met keukenpapier en zet ze even weg. Snijd de bacon in dobbelsteentjes en bak ze in een grote koekenpan.


    Voeg de schijfjes aardappel toe en bak ze in het vrijgekomen spekvet gedurende 5 minuten; af en toe roeren.


    Snijd de tomaten en schep ze door het aardappel-baconmengsel; spreid dit daarna uit over een ingevette bakplaat.
    Hoe kom je aan dit recept?
    Niet zelf bedacht
    Author Image
    helenben
    Gelegenheid