Bereidingswijze
Fruit de ui precies gaar in 2-3 minuten in geklaarde boter of olie.
Voeg gehakt, erwtjes, koriander, pepertjes en peper toe.
Bak 4-5 minuten door. Laat afkoelen en vermeng met aardappel-puree en zout. Maak 20 - 25 beignets. Verhit de olie in een koekepan en doop de Tikia's in het eimengsel. Bak ze goudbruin in 2 - 3 minuten per kant. Dien heet of koud op met chutney.
Voeg gehakt, erwtjes, koriander, pepertjes en peper toe.
Bak 4-5 minuten door. Laat afkoelen en vermeng met aardappel-puree en zout. Maak 20 - 25 beignets. Verhit de olie in een koekepan en doop de Tikia's in het eimengsel. Bak ze goudbruin in 2 - 3 minuten per kant. Dien heet of koud op met chutney.
Aantal personen
20.00
Vertel iets leuks over dit recept
Aardappel-gehakt-beignets
Iets anders voor oude jaarsavond
Iets anders voor oude jaarsavond
Ingrediƫnten
1 fijngesnipperde ui, 25gr. geklaarde boter of 1 el. olie. 225 gr. lams- of rundergehakt. 100gr.doperwten. 2 fijngehakte verse groene korianderblaadjes. 2 tot 3 kleine fijngehakte groene pepertjes. 1 tl. gemalen zwarte peper. 450 gr. aardappelpuree. 2 tl. zout. 1 of 2 geklopte eieren. olie.
Hulpmiddelen & keukengerei
koekenpan
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Indiaas
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1056247
Homepage ID
909597
Smaak
A
Teller
977
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
voorbereidingstijd 20 minuten
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid