Bereidingswijze
Bak het Rundergehakt Snel Rul en bruin en voeg de gesneden uien toe en bak mee en dan de Oyster-Worcestershire-en vissaus erbij en bak weer even mee.
Doe dan de gesneden champignons erbij en bak even goed aan en doe even de deksel op de braadpan en laat even gaar worden.
Je kunt er eventueel een scheutje bouillon bij doen om te laten sudderen.Eventjes maar hoor want dit is snel gebeurd.
Giet nu alles in de vergiet die klaarstaat met een grote opvangbak eronder.
Laat even goed uitlekken.
Doe ondertussen de Klont Boter in de pan en laat zachtjes smelten en maak van de poeder(champignoncremesoep) en de hete boullion een mooie gladde rou.
Als je een grote hoeveelheid Rou hebt doe je het mengsel champignon/gehakt erbij en roer dit alles goed door elkaar en voeg zoveel sojaroom toe als je zelf nodig vind/ veel is lekkerder natuurlijk.
Dan als laatste doe je de flinke scheut witte wijn erbij en klaar is de Ragout.
Doe dan de gesneden champignons erbij en bak even goed aan en doe even de deksel op de braadpan en laat even gaar worden.
Je kunt er eventueel een scheutje bouillon bij doen om te laten sudderen.Eventjes maar hoor want dit is snel gebeurd.
Giet nu alles in de vergiet die klaarstaat met een grote opvangbak eronder.
Laat even goed uitlekken.
Doe ondertussen de Klont Boter in de pan en laat zachtjes smelten en maak van de poeder(champignoncremesoep) en de hete boullion een mooie gladde rou.
Als je een grote hoeveelheid Rou hebt doe je het mengsel champignon/gehakt erbij en roer dit alles goed door elkaar en voeg zoveel sojaroom toe als je zelf nodig vind/ veel is lekkerder natuurlijk.
Dan als laatste doe je de flinke scheut witte wijn erbij en klaar is de Ragout.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een Zalige Romige Ragout die heerlijk is en je het water in de mond doet lopen, als je er alleen al over praat!!!
Ingrediƫnten
1 Kilo Verse Champignons
1 Pond Rundergehakt
3 Grote uien
1 pakje Franse Champignoncreme soep
flinke klont magarine/75/100 gr
1 tot 1? liter hete kip of runder bouillon van blokjes
scheutje vissaus/nam pla
scheutje worcestershiresaus
scheutje Oystersaus
beetje sambal naar smaak
pakje sojaroom
Geen zout: want het pakje champignonsoep bevat genoeg zout
Flinke Scheut Witte wijn.
1 Pond Rundergehakt
3 Grote uien
1 pakje Franse Champignoncreme soep
flinke klont magarine/75/100 gr
1 tot 1? liter hete kip of runder bouillon van blokjes
scheutje vissaus/nam pla
scheutje worcestershiresaus
scheutje Oystersaus
beetje sambal naar smaak
pakje sojaroom
Geen zout: want het pakje champignonsoep bevat genoeg zout
Flinke Scheut Witte wijn.
Hulpmiddelen & keukengerei
Grote Braadpan
Vergiet met opvangbak eronder/een pan of zo!
Vergiet met opvangbak eronder/een pan of zo!
Leuke tips
Deze Ragout is heerlijk op Pasteitjes maar ook bij witte rijst, en om niet te vergeten als je iets meer maakt is het de volgende dag ook heerlijk bij de friet of op een geroosterde boterham.
SMAKELIJK ETEN.
SMAKELIJK ETEN.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1053586
Homepage ID
1201690
Smaak
R
Teller
1833
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Snijd de Champignons in plakjes of in stukjes.
Zeef even de inhoud van het pakje Champignoncreme soep, dan krijg je geen klontjes en gaan de gedroogde stukje eruit.Want dit is niet lekker.
Zeef even de inhoud van het pakje Champignoncreme soep, dan krijg je geen klontjes en gaan de gedroogde stukje eruit.Want dit is niet lekker.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid