Bereidingswijze
-verhit melk en suiker samen tot de suiker is opgelost
-giet de helft van die zoete melk over het brood
-doe het maanzaad in een pan en overgiet met de rest van de kokende melk, en 10 min laten weken
-meng vervolgens de rum, rozijnen en amandelen door het maanzaad
-in een glazen schaal om en om lagen maken van de broodsneetjes en de maanzaad massa
-de bovenste laag moet maanzaad zijn
-zet de schaal afgedekt in de koelkast
-giet de helft van die zoete melk over het brood
-doe het maanzaad in een pan en overgiet met de rest van de kokende melk, en 10 min laten weken
-meng vervolgens de rum, rozijnen en amandelen door het maanzaad
-in een glazen schaal om en om lagen maken van de broodsneetjes en de maanzaad massa
-de bovenste laag moet maanzaad zijn
-zet de schaal afgedekt in de koelkast
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
In Silezie is dit een typisch desset voor de donkere dagen en het eindejaar.
Ingrediƫnten
-100 g oudbakken witbrood
-1/2 liter melk
-100 g suiker
-250 g gemalen maanzaad
-6 eetlepels rum
-50 g rozijnen
-50 g gehakte amandelen
-1/2 liter melk
-100 g suiker
-250 g gemalen maanzaad
-6 eetlepels rum
-50 g rozijnen
-50 g gehakte amandelen
Leuke tips
koud serveren
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Pools
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1048944
Homepage ID
1090993
Smaak
Z
Teller
2603
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
-rasp de korst van het brood
-het brood daarna in niet te dikke plakken snijden en die naast elkaar in een schotel leggen
-het brood daarna in niet te dikke plakken snijden en die naast elkaar in een schotel leggen
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid