Bereidingswijze
doe de bloem,zout,de basterd-en de vanillesuiker en de jenever in een kom
doe de eieren er bij en snij de boter in stukjes
kneed alles met een koele hand tot een soepel deeg laat dat 1.5 uur rusten en draai van het deeg balletjes met een doorsnee van cirka 2 cm
(op de hele oude manier)verhit een rond wafel ijzer op hoog vuur en vet het 1 keer in(met wat boter,olie of spekzwoert met een rand vet er aan)maar tegen woordig zijn er hele goede elektriche wafelijzers te koop, leg een deeg balletje in het midden van het wafel ijzer en knijp het ijzer goed dicht
verwijder eventueel overtollig deeg en bak de knijpertjes aan twee kanten in 1.5 min. goudbruin
haal het wafeltje uit het ijzer en laat het plat liggend af koelen of rol er onmiddelijk een rolletje van.
doe de eieren er bij en snij de boter in stukjes
kneed alles met een koele hand tot een soepel deeg laat dat 1.5 uur rusten en draai van het deeg balletjes met een doorsnee van cirka 2 cm
(op de hele oude manier)verhit een rond wafel ijzer op hoog vuur en vet het 1 keer in(met wat boter,olie of spekzwoert met een rand vet er aan)maar tegen woordig zijn er hele goede elektriche wafelijzers te koop, leg een deeg balletje in het midden van het wafel ijzer en knijp het ijzer goed dicht
verwijder eventueel overtollig deeg en bak de knijpertjes aan twee kanten in 1.5 min. goudbruin
haal het wafeltje uit het ijzer en laat het plat liggend af koelen of rol er onmiddelijk een rolletje van.
Vertel iets leuks over dit recept
een zoet wafeltje
Ingrediƫnten
500 gr bloem
0.5 tl zout
400 gr basterdsuiker
2 pakjes vanillesuiker
3 eieren
250 gr boter
1 glaasje jenever
0.5 tl zout
400 gr basterdsuiker
2 pakjes vanillesuiker
3 eieren
250 gr boter
1 glaasje jenever
Hulpmiddelen & keukengerei
een goed wafelijzer
Leuke tips
deze kniepertjes werden gegeten rond de jaar wisseling (de platte met oud jaar en de rolletjes met nieuw jaar)
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1048176
Homepage ID
1197824
Smaak
Z
Teller
4533
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid