Andijvietaart

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 10/07/1998 - 20:53
Bereidingswijze
Van andijvie harde nerven verwijderen en andijvie in grove repen snijden.
Andijvie in boter 5-10 min. roerbakken tot andijvie geslonken is en vocht verdampt is.
Andijvie goed laten uitlekken.
Eieren loskloppen met creme fraiche.
Noten, roquefort, zout en peper erdoor roeren.
Oven voorverwarmen op 210 graden.
Deegplakjes op elkaar uitrollen tot lap van 25 x 35 cm.
Vorm met deeg bekleden.
Andijvie op deeg leggen en eimengsel erover schenken.
Randen van deeg met eidooier bestrijken.
Taart in midden van oven in 20-30 min. gaar bakken.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Franse andijvietaart met noten en roquefort
Ingrediƫnten
1 kg - 1 1/2 kg andijvie
25 g boter of margarine
3 eieren
1 dl creme fraiche
30 g walnoten, grof gehakt
125 g roquefort, verkruimeld
zout en peper
6 plakjes diepviesbladerdeeg, ontdooid
1 eidooier, losgeklopt
Hulpmiddelen & keukengerei
Taartvorm van 20 x 30 cm
Deegroller
Leuke tips
Serveer zo'n hartige taart bij een brunch- of lunchbuffet.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
102013
Homepage ID
1903
Smaak
N
Teller
4344
Waardering aantal
1
Waardering
4
Drank
Uit
Bookmarked
21
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Taartvorm invetten
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
nootje