Gevulde fazant

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 01/22/2003 - 12:00
Bereidingswijze
Hak de chorizo fijn. Meng het gehakt met de chorizo, wat look, peper en zout. Als het geheel wat te droog is, meng er nog wat extra boter onder.
Kruid de fazant met kipkruiden (voor extra pit). Vul de fazant met het gehaktmengsel en naai de openingen toe (een tandenstoker werkt wonderwel).
Verwarm de oven voor op 220?C, zet de fazant erin, en laat ongeveer anderhalf uur garen op 180-200?C.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een pittige gevulde fazant
Ingrediƫnten
1 fazanthaan, ontbeend door je poelier,
gehakt
1 chorizo
boter
kipkruiden
peper, zout
look
Hulpmiddelen & keukengerei
ovenschaal
Leuke tips
Serveren met gratin dauphinois en gestoofde bleekselder.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1017974
Homepage ID
8238
Smaak
P
Teller
5676
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Verwijder de staartveren van de fazant, en brand eventuele resterende veertjes weg. Spoel de fazant uit, om eventuele resten te verwijderen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
jschonk
Gelegenheid