Eendenborst met porto en uienconfituur

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 01/15/2003 - 13:35
Bereidingswijze

1. Laat een anti- aanbakpan goed heet worden (zonder vetstof) en leg er de eendenborstfilets in, met de kant van het vel naar onderen.

2. Zet het vuur wat lager en laat het vlees 10 min. zachtjes bakken.
Kruid met peper en zout en bak de andere zijde gedurende 6 tot 8 min. (het vlees moet nog rozig zijn).
3. Haal het vlees uit de pan en hou het warm. Giet het braadvet weg en doe de porto in de pan. Voeg de uienconfituur toe, samen met de room. Laat even inkoken terwijl u roert.
Afbeelding
Eendenborst met porto en  uienconfituur
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
2 tot 3 borstfilets van eend (? 900 g in totaal)
4 eetl. uienconfituur
1 dl rode porto
1 dl vetarme room
peper en zout
Hulpmiddelen & keukengerei
Anty-aanbakpan
Leuke tips
Snij de eendenborstfilets in fijne, schuine sneetjes en geef er de saus apart bij. Serveer met aardappel- nootjes en een frisse salade.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1016744
Homepage ID
20811
Smaak
H
Teller
5736
Waardering aantal
1
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
18
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
jackson
Gelegenheid