Warme kipgehaktballetjes met chilisaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 01/07/2003 - 23:07
Bereidingswijze
Verhit de boter en olie in een koekenpan. Bak de gehaktballetjes in circa 15 minuten op een niet te hoog vuur rondom bruin. Steek in elk balletje een cocktailprikker. Serveer de balletjes op een klein bordje, met een beetje chilisaus waarin ze gedoopt worden en wat tacochips.

Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
  • 500 g (kip)gehakt

  • 2 theel. sambal oelek

  • 1 ei

  • 2 beschuiten

  • 2 eetl. fijngehakte selderij

  • 2 theel. gemberpoeder

  • zout en peper

  • 20 g boter

  • 3 eetl. zonnebloemolie

  • 1 fles chilisaus
  • Leuke tips
    Suggestie:
    Dit gerecht kan ook in een grote taco worden geserveerd. Leg fijngesneden sla in elke taco en 2 gehaktballetjes, en giet er wat saus over
    Bereidingstijd
    20-30 min
    Keuken
    Nederlands
    Soort gerecht / gang
    Buffet
    Recept ID
    1015511
    Homepage ID
    27422
    Smaak
    H
    Teller
    1382
    Waardering aantal
    0
    Waardering
    0
    Drank
    Uit
    Bookmarked
    4
    Aantal reacties
    0
    Eigen keuken
    Uit
    Wijnadvies tonen
    Aan
    Voorbereiding
    Meng de sambal oelek, het ei, de verkruimelde beschuiten, de selderij en het gemberpoeder door het kipgehakt. Breng het gehakt op smaak met zout en peper. Draai er met natgemaakte handen 12 balletjes van.
    Hoe kom je aan dit recept?
    Niet zelf bedacht
    Author Image
    jose_m
    Gelegenheid