Bereidingswijze
Verhit de frituurpan (olielaag 7 cm) niet te heet.
Met 2 lepels, telkens 1 eetlepel vol met deeg in de hete olie laten glijden.
Niet meer dan 5 a 6 oliebollen tegelijk.
Ongeveer 5 minuten tot ze goudbruin zijn, laten uitlekken op keukenpapier.
Met 2 lepels, telkens 1 eetlepel vol met deeg in de hete olie laten glijden.
Niet meer dan 5 a 6 oliebollen tegelijk.
Ongeveer 5 minuten tot ze goudbruin zijn, laten uitlekken op keukenpapier.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
2 koppen rozijnen
1 appel (goudrennet, in kleine stukjes)
6 koppen gebuild tarwemeel
2 tl zeezout
1 kop zuurdeeg
2.5 koppen water
olie (om te frituren).
1 appel (goudrennet, in kleine stukjes)
6 koppen gebuild tarwemeel
2 tl zeezout
1 kop zuurdeeg
2.5 koppen water
olie (om te frituren).
Hulpmiddelen & keukengerei
Frituurpan en deegkom.
Leuke tips
Serveer de oliebollen op een ,met een kanten kleedje in papier,belegde,groot bord.
Bestrooi de oliebollen met bloemsuiker.Mmmmmm ,heerlijk!.Smakelijk en de allerbeste wensen voor een KERSVERS,NIEUW 2003 !!!.
Bestrooi de oliebollen met bloemsuiker.Mmmmmm ,heerlijk!.Smakelijk en de allerbeste wensen voor een KERSVERS,NIEUW 2003 !!!.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1014112
Homepage ID
1086224
Smaak
Z
Teller
1361
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Vermeng het meel, het zout, de rozijnen en de appel.
Verdun het zuurdeeg met het water en voeg het bij het meelmengsel.
Kneden tot een soepel deeg is bekomen.
Deeg in een kom afdekken met een vochtige doek. Op een warme plaats laten rijzen (ongeveer 4 uur) tot het 1 ? keer zo groot is geworden en poreus aanvoelt.
Verdun het zuurdeeg met het water en voeg het bij het meelmengsel.
Kneden tot een soepel deeg is bekomen.
Deeg in een kom afdekken met een vochtige doek. Op een warme plaats laten rijzen (ongeveer 4 uur) tot het 1 ? keer zo groot is geworden en poreus aanvoelt.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid