Bereidingswijze
Snijd alle groenten fijn en stoof ze een tiental minuten aan in wat boter. Overstrooi met de bloem en overgiet met de wijn en het water. Voeg er de tomatenpuree aan toe en laat de soep opkoken. Laat zeker 60 a 90 minuten verder trekken op een zacht vuurtje en doe er eventueel nog wat water bij. Mix de soep en kruid ze goed.
Vertel iets leuks over dit recept
Gemakkelijk, goedkoop, feestelijk voorgerecht- soep, voor 4 personen, klaar in 105 minuten
Ingrediƫnten
400 g gepelde grijze garnalen - 1 wortel - 1 prei - 1 selder - 1 ui - 1/2 L witte wijn - 2 L water - 4 eetlepels bloem - 4 eetlepels tomatenpuree - 4 eetlepels opgeklopte room - boter - tijm en laurier - peper en zout
Leuke tips
Serveer met de garnalen en leg in het midden van elk bord een lepel opgeklopte room.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1014091
Homepage ID
1016052
Smaak
A
Teller
557
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid