Slagroomtruffels

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 10/14/2002 - 10:50
Bereidingswijze
Klop de boter met een mixer tot een cremige massa en giet onder voortdurend mixen het slagroom-/suikermengsel toe. Vul een spuitzak met een gladde mond en spuit de massa op een vel bakpapier. Vries de bolletjes in. Ze zijn (gemiddeld) bij 45 min. bevroren. Smelt de couverture en hou deze op 45 graden C. constant. Neem de bolletjes na bevriezing per 8 stuks uit de vriezer. Haal ze met twee vorken door deze chocolade. Rol ze daarna door de cacaopoeder. Leg ze in een koeldoos o.i.d. om in de koelkast te bewaren.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Echt niet moeilijk en een groot succes.
Ingrediƫnten
250 gr. fijne tafelsuiker, 250 gr. slagroom met een snufje zout, 250 gr. boter op kamertemperatuur, 1 vanillestokje, gesmolten chocolade van 45 graden C. (om te couvreren), cacaopoeder.
Hulpmiddelen & keukengerei
Sauspan, mixer, kooktemperatuur, spuitzak, bakpapier, vorken, koeldoos.
Leuke tips
Verdelen onder zoveel mogelijk mensen.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
1001645
Homepage ID
49821
Smaak
R
Teller
1124
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Meet de ingredienten af. Giet de slagroom met wat zout in een sauspan, doe het vanillestokje erbij en breng dit aan de kook. Voeg dan de suiker toe. Roer zolang totdat alle suikerkristallen zijn opgelost. Laat dit afkoelen tot ca. 20 graden C.

NB. De temperatuur bij het maken van bonbons komt heel precies. Blijkt dat het slagroom-/suikermengsel schift, gooi er dan wat extra boter in en verwarm het geheel voorzichtig au-bain marie.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
orphan
Gelegenheid