- Login of registreer om te reageren
Het maken van een mooi en gezellig buffet. Bijzondere buffetten
Het is origineel om een buffet op thema samen te stellen, zoals een hartige taarten-buffet of een Italiaans buffet.
Succesregels voor een geslaagd buffet
- Begin ruim van te voren.
- Houd het eenvoudig, garneer de schotels niet te overdadig.
- Kies gerechten die vorm en kleur behouden.
- Schep bij een salade de dressing er pas op het laatste moment door.
- Leg moeilijk te snijden gerechten vooraan of snijd ze van te voren.
Buffetbenodigdheden
- Zorg voor voldoende borden, grote schalen, bestek (ook opscheplepels en taartscheppen), servetten en glazen.
- Leg flesopeners en kurketrekkers klaar.
- Zet warme gerechten op een rechaud.
- Gebruik platte en diepe schalen of schalen met en zonder voet.
- Niveauverschil krijgt u ook door dozen, etagares, taartrekken of omgekeerde bloempotten op tafel te zetten en daar een tafelkleed of servetten overheen te leggen.
- Zet in plaats van kaarsen liever windlichten op de buffettafel.
Serveer-ideeen
- Serveer bij het buffet bijvoorbeeld lichte wijnen, mineraalwater en sap in kannen.
- Lekker erbij zijn verschillende soorten brood, toast en crackers.
- U kunt het buffet uitbreiden met verschillende soorten rauwkost.De buffettafel doet heel Oosters aan als u voor de kleuren rood, goud en zwart kiest. Dek de tafel bijvoorbeeld met een rood kleed en versier dit met een goudkleurig lint. Zet op de achtergrond een schaal of mand met exotisch fruit (ananas, kokosnoot, mango, kiwi, banaan). Heel leuk zijn Oosterse versieringen zoals waaiertjes of Chinese lampionnetjes. Papieren waaiertjes in feestelijke kleuren maken u tafel echt af. Ze zijn in verschillende maten te koop. Rieten waaiertjes geven een leuk Oosters accent, niet alleen als versiering maar ook als onderzetters. U vind ze in een toko. Bij een Oosters buffet horen veel kleine bijgerechtjes. Die zijn allemaal kant en klaar te koop, zodat u daar geen extra tijd in hoef te steken. Zet de volgende gerechtjes in leuke, kleine (lotus)schaaltjes of Chinese soepkommetjes op de buffettafel, 2 - 3 verschillende soorten sambal, ketjap manis, seroendeng, atjar tjampoer en atjar tauge, kroepoek.