Gebakken kabeljauw met citroen en wijn uit Boston

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 03/30/2023 - 08:38
Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 200°C
-Fruit de ui in een ovenvaste koekenpan in olijfolie tot ze zacht maar niet bruin is.
KRUIMTOPPING :
-Meng in een middelgrote kom de pankokruimels met de peterselie, gesmolten boter, 2e eetlepel olijfolie en het sap van de halve citroen.
-Zodra de uien zacht zijn, voeg je een snufje rode pepervlokken, zout en peper toe.
-Voeg het sap van de tweede helft van de citroen en de witte wijn toe aan de pan met uien en laat nog 1 minuut koken.
-Leg de vis op de uien en kruid de vis met zout en peper.
-Verdeel de kruimellaag gelijkmatig over de vis en bestrooi met peterselie.
-Bak ongeveer 20 minuten tot de vis gaar is en de kruimels mooi bruin zijn.
-Bedek halverwege het bakken met aluminiumfolie als de bovenkant te snel bruin wordt.
Afbeelding
Gebakken kabeljauw met citroen en wijn uit Boston
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Boston gebakken kabeljauw met citroen en wijn is een verbazingwekkend snel, krokant  recept voor kabeljauw! Makkelijk te bereiden en klaar in minder dan 30 minuten in één pan.
Ingrediënten
500 g kabeljauwfilets, ( of schelvis)
2 eetlepels olijfolie
1 middelgrote ui, (gehalveerd en dun gesneden)
1 eetlepel boter, (gesmolten)
1 middelgrote sappige citroen
150 g panko broodkruimels
snufje rode pepervlokken
6 cl droge witte wijn
1 theelepel peterselie
zout en peper
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494817
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = Olya
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester